Beatrice Nellbrandt, Leg Psykoterapeut

Beatrice Nellbrandt, leg. psykoterapeut och socionom
Beatrice Nellbrandt, leg. psykoterapeut och socionom

Jag är legitimerad psykoterapeut, hälso och sjukvårdskurator samt auktoriserad socionom

Under 20 år har jag arbetat inom kommunal individ- och familjeomsorg, barn- och ungdomspsykiatri samt i primärvård för vuxna och första linjens barnpsykiatri.

Utifrån Socionomexamen vid Stockholms Universitet 2002 och grundläggande psykoterapiutbildning vid SAPU (Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning) 2011 kan jag arbeta med relationella, kognitiva och affektfokuserade metoder. Detta innebär att jag är skolad i teori och metod för KBT-kontakter såväl som relationell/affektfokuserad psykoterapi vid olika känslomässiga svårigheter.

Min psykoterapeutexamen och legitimation fick jag 2016 efter utbildning vid Ericastiftelsens Högskola, jag har genom detta kompetens att arbeta terapeutiskt med inte bara vuxna utan också med barn, ungdomar och familjer.

Jag arbetar med olika terapeutiska metoder

Förutom kortare eller längre psykoterapier med psykodynamisk/PDT eller interpersonell/IPT inriktning vid nedstämdhet, oro och relationsproblem erbjuder jag riktade KBT-insatser vid olika ångest- och stressbesvär.

Jag har kunskap om hur det är att leva med neuropsykiatriska svårigheter i olika åldrar. Om du upplevt svåra påfrestningar tidigare i livet eller står inför avgörande livsbeslut kan psykoterapi vara ett sätt att bearbeta och komma vidare. Par välkomnas.

Jag tar också gärna emot dig som förälder för samtal om din relation med ditt barn. Eller träffar ditt barn eller ungdom enskilt när vardagen känns fylld av oro, konflikter och negativa känslor. Konsulterande samtal går också bra.

Problem i er parrelation

Jag hjälper er som har problem i kommunikation och samliv. Utbildad i Sexologi.

Beatrice Nellbrandt, leg. Psykoterapeut

Bilden visar solljuset som lyser mellan träden. Naturen kan ha en lugnande terapeutisk effekt.

Artiklar

Därför lyssnar inte din tonåring på dig

– Att lyssna till någon annan vuxen än en förälder är ett viktigt steg för att uppnå självständighet, säger Beatrice Nellbrandt, leg psykoterapeut i en intervju i Aftonbladet. Läs hela intervjun här som PDF eller öppna artikeln i Aftonbladet Plus.

Så gör du om ditt barn inte vill gå i skolan

– Barn- och ungdomspsykoterapeut Beatrice Nellbrandt förklarar varför vissa barn tar avstånd från skolan och vad man kan göra som förälder eller närstående vuxen. I denna artikel kan du få tips och råd när barn vägrar skola. Läs hela artikeln i Aftonbladet.